You are here: Home Hypnose
Hypnose PDF Afdrukken E-mail

 

Hypnose of trance is wat iedereen zonder er steeds bij stil te staan, dagelijks meemaakt: een natuurlijk verschijnsel, zoals het wakker- en in slaap zijn.
Bijvoorbeeld je bent verdiept in een boek of je werk. Je gaat helemaal op in een film. Je bent aan het dagdromen of je ontdekt in de auto dat je plotseling een heel stuk verder bent dan je dacht.      
Bij deze alledaagse vormen van trance zorgt het onbewuste uitstekend voor je veiligheid!

Wat is Hypnotherapie Voor velen een prettige, effectieve en kortdurende vorm van hulpverlening. Hierbij wordt op therapeutische wijze gebruik gemaakt van hypnose om tot de gewenste verandering te komen. Verandering in gedrag, gevoel en denken. Je kunt díe delen van je persoonlijkheid bereiken welke met het rationele, logische bewustzijn niet toegankelijk zijn. Daardoor krijg je meer inzicht en dus ben je beter in staat om greep te krijgen op je onbewuste reacties en mogelijkheden. Met hynotherapie kun je je klachten veranderen in kracht.

Werkwijze Hypnose is een vorm van verhoogde concentratie die het geheugen verbetert. Doormiddel van taal wordt je in een diepe ontspanning gebracht. Je blijft in trance alert en houdt zelf de controle. Je doet dus niets tegen je wil in!

Tijdens een hypnose sessie wordt contact gezocht met het onbewuste waar vaak de oplossing voor het probleem ligt en waarbij je diepe inzichten zult verkrijgen. Tijdens hypnose kunnen vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik van lichamelijke en geestelijke capaciteiten, beter worden aangesproken.

Voor wie Voor iedereen die openstaat voor verandering, inzicht wil verkrijgen in de eigen persoonlijkheid en in de verborgen talenten. Daarbij belemmert wordt door allerhande angsten, kwalen en klachten.

Hypnose als middel tegen psychisch en lichamelijke klachten, maar ook voor bijvoorbeeld sportprestatieverbetering.

Zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden te bedenken.