You are here: Home IkLeerAnders
IkLeerAnders PDF Afdrukken E-mail

 

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij beelddenken.

Veruit de meeste mensen leren via het gehoor. Slechts een klein aantal mensen leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze dan meer informatie op dezelfde "foute" wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kunnen beelddenkers zich de lesstof wel eigen maken.

Tijdens een korte training leer jij of het kind samen met een ouder deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen. Ook op de middelbare school kunnen deze technieken worden toegepast. Zo wordt het mogelijk om de lessen goed te volgen. Woordjes leren, geschiedenis, spreekbeurten en vele andere uitdagingen worden zo sneller eigen gemaakt. De training "ik leer anders" vertaalt de lesstof naar jouw manier van denken. In een korte intake (mag ook telefonisch) bespreken we de leerstrategie en de inhoud van de training.

Op 4 april 2012 werd er in het programma Aquarius op Radio Westerwolde een interview met mij gehouden over Ik Leer Anders. Hieronder is dit interview in vier delen te beluisteren.