You are here: Home Beelddenken
Beelddenken PDF Afdrukken E-mail

 

Wat is beelddenken?

Beelddenkers….mensen met een prachtig talent! Mensen die onbewust 10 keer sneller denken dan woorddenkers. Mensen die totaalplaatjes zien en daar naar toe werken. Creatieve mensen. Inventieve mensen.

Maar….het kan ook lastig zijn om anders te denken dan de meeste mensen. Soms komt er minder uit een leerling dan ouders en school verwachten of schommelen prestaties. De ene keer lukt het wel, dan weer niet. “Het zit er wel in maar het komt er niet uit” horen we vaak. Eindeloos oefenen volgens de methode van school levert niets op zodat ze geen zin meer hebben zich ervoor in te spannen. En… geef ze eens ongelijk..

Vaak is niet de leerstof het probleem (beelddenkers zijn vaak erg slimme kinderen) maar de manier van aanbieden en verwerken van de stof. Het onderwijs biedt stof talig aan: gestructureerd en in stukjes met accent op de verschillen. Op deze manier wordt het lesmateriaal door woorddenkers onthouden en begrepen. Maar beelddenkers denken liever in beelden: ze willen overzicht, werken vanuit het geheel en zoeken de samenhang.

In de tranining Ik Leer Anders wordt de lesstof vertaald naar het juiste informatiesysteem (visueel) aangeboden. De lesstof wordt meteen begrepen. vertaalt naar de manier van denken van uw kind. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Het kind voelt zich weer begrepen, waardoor problemen op school en met gedrag ook verleden tijd worden. Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld leerlingen met taalproblemen, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

Blijf dus niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar of deze leermethode ook voor jou of je kind werkt.

 

Informatiebijeenkomst Ik leer anders from Agnes Oosterveen-Hess