You are here: Home Afvallen mbv het Enneagram
Afvallen mbv het Enneagram PDF Afdrukken E-mail

 

Het begrijpen van je verleiding en het opheffen van je blokkades vormt de basis voor succesvol afvallen.

Veel mensen proberen élk dieet. Zonder succes. Keihard werken ze om de kilo’s eraf te krijgen, om enkele maanden later tot de conclusie te komen dat de kilo’s er weer aan zitten. Soms zelfs meer dan voor het dieet. Hoe kan dat toch? “Het geheim achter afvallen zit dus niet in het volgen van een dieet. Want als een dieet echt werkte, dan was iedereen toch slank?”

Hoe Voor wie het enneagram niet kent: het enneagram is een negenpuntige ster-veelhoek, waarbij elk van de negen punten verwijst naar een persoonlijkheidstype. Er zijn volgens deze theorie dus negen hoofdpersoonlijkheidstypen te vinden, die op verschillende manieren met het leven omgaan. Met dat in je achterhoofd kan een dieet dus niet werken voor iedereeen. Mensen zijn verschillend en hebben dus allemaal te maken met hun eigen zwaktes en verleidingen waar ze aan bloot staan.

Het geheim De basis van het afvallen met het enneagram ligt bij deze verleidingen. Die zijn niet goed voor je, en daar moet je vanaf. De verleidingen staan succesvol afvallen dus in de weg. In een consult gaan we kijken hoe deze verleidingen zijn ontstaan. Wat zorgt voor deze blokkade, waardoor elk dieet gefaald heeft? Met behulp van spiertesten zoek ik deze blokkade op om deze op energetische wijze op te heffen. Het begrijpen van je verleiding en het opheffen van je blokkades vormt de basis voor het succesvol bereiken van je natuurlijk gewicht, zonder dat hiervoor ingewikkelde dieten aan te pas komen. Pas als je weet wat je weerhoudt kan je eraan werken en het probleem oplossen. Ik begeleid je in je proces deze blokkades op te sporen en op te heffen. En je zult zien, dat wanneer je goed in je vel zit en je kracht is toegenomen, het afvallen nagenoeg zonder moeite zal plaatshebben. Dat is het geheim achter het succesvol afvallen.